Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

BOHEMIAN: Sibiřský rybíz

 

Zmrzlinová směs BOHEMIAN pro výrobu až 90 porcí černo-rybízové zmrzliny á 75g (-10% odchylka daná čištěním produkčního, zmrzlinového zařízení).

Veganská, bez lepku, stabilizátorů, umělých barviv a aromat.

Dostupnost Skladem
Běžná cena 599 Kč
Ušetříte 100 Kč (–16 %)
Měrná cena 499 Kč / 1 ks
499 Kč / balení
558,88 Kč včetně DPH
   
Kód produktu 392
Značka GELATOMAT
Kategorie BOHEMIAN: STAROČESKÁ ZMRZLINA
Záruka 1 rok
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
až 70 druhů kopečkového, italského gelata a 10 druhů točené zmrzliny + BOHEMIAN
Praktické
Praktické balení dle přání zákazníka
Točené zmrzlina v balení po 10ks i jednotlivě, řemeslné gelato zcela dle přání zákazníka
 

Směs v prášku pro přípravu sorbetové zmrzliny se šťávou z černého rybízu

Složení:
cukr, dextróza, sušená rybízová šťáva 10 %, glukózový sirup, maltodextrin, šťáva z koncentrátu z černé mrkve, aroma, protispékavá látka (oxid křemičitý), zahušťovadlo (guma guar), kyselina (kyselina citronová).

Hotová zmrzlina vyrobená podle návodu obsahuje 25 % šťávy z černého rybízu.

Návod k přípravě:
Obsah sáčku (1800 g) smíchejte s 5 litry studené pitné vody a metlou důkladně rozmíchejte. Nechte minimálně 15 minut stát a znovu promíchejte.
Nalijte do stroje pro výrobu zmrzliny.

TEKUTOU SMĚS SPOTŘEBUJTE DO 72 HODIN A UCHOVÁVEJTE VŽDY PŘI TEPLOTĚ DO 4 °C.

Skladování: skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C
Minimální trvanlivost vždy uvedena pod etiketou

Výživové hodnoty ve 100g směsi
Energie 1559 kJ/ 381 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 90 g
z toho cukry 85 g
Bílkoviny 0,9 g
Sůl 0,02 g

 

LEGENDA:

Nakejslá černá srstka opadavého keře nachází dvojí původ. Na dálném východě Evropy, v jižním cípu Sibiře, kde nazývali ji „chernchka“a později… v bohémi, v českých zemích na úpatí hory Říp, jako původní, Budimírem nesměněný plod.

Oproti ostatním letním ovocím bylo užito Budimírem základu rostliny dvakrát. Plody plnily dětské tváře v čase sklizní, i staly se základem příprav kvasných, hlavunemotajících šťáv a ovocných ledů. Druhým užitkem byly listy, které v nocích louhoval k přípravám ranních čajů, pro obsah svůj vitamínu násobně vyššího, jak z plodů exotických. Čechova družina nacházela ve vroucím nápoji úlevu při úzkostech močových a lesních průjmech, žaludeční palčivosti od přeplných bachorů a při chranitbě proti zejmě.

Název počeštěný zakusila srstka prosaicky. Od jak živ říkalo se jí… rybí zrak. To pro nápadnou připomínku oka pstruha sibiřského, jak pravil Mladota, světoběžný cestovatel a strýc Budímírův. Jednoslovné jmenování bylo odvozeno o dvě léta později, a to důvodem vady řeči praotce Čecha, kdy prostřední „r“ vyslyšelo ráčkováním. I zkuste slovit sami. Rybí-z-vák. Plod opadavého keře byl tak „rybízák“, dnes už známý jako rybíz.

Spíše než do lékárny na své neduhy spěchejte do našeho e-shopu.

Hmotnost 1800 kg