Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

BOHEMIAN: Římská jahoda

 

Zmrzlinová směs BOHEMIAN pro výrobu až 90 porcí jahodové zmrzliny á 75g (-10% odchylka daná čištěním produkčního, zmrzlinového zařízení).

Veganská, bez lepku, stabilizátorů, umělých barviv a aromat.

Dostupnost 39
Běžná cena 599 Kč
Ušetříte 100 Kč (–16 %)
Měrná cena 499 Kč / 1 ks
499 Kč / balení
558,88 Kč včetně DPH
   
Kód produktu 391
Značka GELATOMAT
Kategorie BOHEMIAN: STAROČESKÁ ZMRZLINA
Záruka 1 rok
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
až 70 druhů kopečkového, italského gelata a 10 druhů točené zmrzliny + BOHEMIAN
Praktické
Praktické balení dle přání zákazníka
Točené zmrzlina v balení po 10ks i jednotlivě, řemeslné gelato zcela dle přání zákazníka
 

Směs v prášku pro přípravu sorbetové zmrzliny se šťávou z jahod

Složení:
cukr, dextróza, sušená jahodová šťáva 11 %, glukozový sirup, maltodextrin, protispékavá látka (oxid křemičitý), šťáva z koncentrátu z černé mrkve, kyselina (kyselina citronová), zahušťovadlo (guma guar), aroma

Hotová zmrzlina vyrobená podle návodu obsahuje 35 % jahodové šťávy.

Návod k přípravě:
Obsah sáčku (1800 g) smíchejte s 5 litry studené pitné vody a metlou důkladně rozmíchejte. Nechte minimálně 15 minut stát a znovu promíchejte.
Nalijte do stroje pro výrobu zmrzliny.

TEKUTOU SMĚS SPOTŘEBUJTE DO 72 HODIN A UCHOVÁVEJTE VŽDY PŘI TEPLOTĚ DO 4 °C.

Skladování: skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C
Minimální trvanlivost vždy uvedena pod etiketou

Výživové hodnoty ve 100g směsi
Energie 1603 kJ/ 382 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 92 g
z toho cukry 81 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0,01 g

 

LEGENDA:

Jahoda byla ve středověku vzácným, královským ovocem a nejen svým obsahem afrodiziak pobízela k intimnímu, sukňovitému sbližování. Historii musíme vyhledat ve starověkém Římě… dokonce, mnohem dříve – až v době kamenné. V českých zemích se jahody pěstovaly od 19. století, to neplatí pro část života Budimíra Línaře, který jahodník směnil, s mnichy putujícími z Římské země k severním mořím, za dva pytle rezavých vousů. Užití chlupaté pokrývky brady se nedochovalo.

Nabyté hbité rostlinky vsadil Budimír do černých polí a od lét čtvrtých sklízel plody v pěti záhonných ohradách k přípravě kvašených i nekvašených moštů. Ty staly se bohemianským nápojem Čechovi družiny po pět sklizní.

Plenění kočovných Germánů, kteří se o sladkých, červených plodinách v houfu pěstovaných v podřípsku dozvěděli, bránili bohemisté silou vší. Jakmile v dálných lesích zazněl jazyk germánský, povstala obranná linie družiny praotce Čecha. Řeči se od 4. století nezřídka mísily, proto i dnes, zavedený název ovoce, pojí slovanské „hodování“ a germánské „ano“. Dvacet kočovníků napadlo západní záhon, když silou vyrovnanou udatných bohémistů afrodiziální ovoce ubránilo.

Budimír zvolal: „Přijeli jste k nám hodovat, chcete ovocné hody?“. I nazpět zaznělo: „Ja, hody, ja, ja… hody“.

Abyste ochutnali starořímskou jahodou ve staročeské zmrzlinové receptuře, plenit záhony nemusíte.

Hmotnost 1800 kg