Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

BOHEMIAN: Keltská čokoláda

 

Zmrzlinová směs BOHEMIAN pro výrobu až 64 porcí čokoládové zmrzliny á 75g (-10% odchylka daná čištěním produkčního, zmrzlinového zařízení).

Bez lepku, stabilizátorů, umělých barviv a aromat.

Alergeny: mléko

Dostupnost 29
Běžná cena 499 Kč
Ušetříte 100 Kč (–20 %)
Měrná cena 399 Kč / 1 ks
399 Kč / balení
446,88 Kč včetně DPH
   
Kód produktu 394
Značka GELATOMAT
Kategorie BOHEMIAN: STAROČESKÁ ZMRZLINA
Záruka 1 rok
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
Velký výběr řemeslného PURO Gelata
až 70 druhů kopečkového, italského gelata a 10 druhů točené zmrzliny + BOHEMIAN
Praktické
Praktické balení dle přání zákazníka
Točené zmrzlina v balení po 10ks i jednotlivě, řemeslné gelato zcela dle přání zákazníka
 

Směs v prášku pro přípravu čokoládové zmrzliny

ložení:
cukr, sušené plnotučné mléko, 21 % kakaového prášku se sníženým obsahem tuku, čokoládový prášek 14 % (cukr, kakaová hmota, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku), sušená smetana, dextróza, zahušťovadla (guma guar, celulosová guma).
Obsah tuku v kakaovém prášku je 11 %.
Alergen: mléko

Návod k přípravě:
Obsah sáčku (1800 g) smíchejte s 3 litry horké (NE VROUCÍ) pitné vody a
metlou důkladně rozmíchejte. Nechte minimálně 15 minut stát a znovu promíchejte.
Nalijte do stroje pro výrobu zmrzliny.

TEKUTOU SMĚS SPOTŘEBUJTE DO 72 HODIN A UCHOVÁVEJTE VŽDY PŘI TEPLOTĚ DO 4 °C.

Skladování: skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C
Minimální trvanlivost vždy uvedena pod etiketou

Výživové hodnoty ve 100g směsi

Energie 1813 kJ/ 432 kcal
Tuky 16 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 10 g
Sacharidy 56 g
– z toho cukry 53 g
Bílkoviny 12 g
Sůl 0,85 g

 

LEGENDA:

Jak praví historie, čokoláda jest známa více jak 3tis. let, kdy v pralesích deštných v Mexiku, indiáni z kmene Olmeků, pěstovali bob kakaový a později, ve čtvrtém století naší doby, z nich vařili teplý a hořce lahodný nápoj staří Mayové.

V bohemiánských zemích byl čokoprůkopníkem Budimír, který směnou čtyř bobů za čtyři bobry (starokontinentní hlodavec byl prvně převezen do nové země italskými obchodníky 500 let před Kolumbusem, s osádkou lodi čítající též českého plavce a Budimírova strýce Mladoty), kteří dali pevné základy přehradě Hoover Dam, nedaleko pouštní oblasti dnešního Las Vegas.

V keltských nalezištích západní Bohemie kmenů Bojů oživoval Budimír recepty pohankových placek, známé jako keltské palačinky čtyř ingrediencí. Chybějící pátou, která dodala sladké pečínce nově objevenou chuť a horkou kakaovou hmotu, těžil z v hmoždíři drcených bobů a pražením s tuky na kameni rolovaných do ouzkých válečků – kakaových rolád, nazývaných kako-lád. Dnes zavedené ČOKOLÁDA jmenovala prvně mladší Budimírova sestra Jevína, která kako chybně značila jako czoko (čoko).

Abyste ochutnali mraženou keltskou čokoládu základem dnešní belgické, nemusíte drtit boby nad ohněm.

Hmotnost 1800 kg